Христо Димитров е хореограф, продуцент и създател на ансамбъл Българе“.  Във

...
Христо Димитров е хореограф, продуцент и създател на ансамбъл Българе“.  Във
Коментари Харесай

Създателят на Българе: За да има Възраждане, трябва да се предизвика интересът на младите

Христо Димитров е хореограф, продуцент и основател на отбор „ Българе “.  Във фолклора обаче той не вижда единствено бизнес, а опция да се реализира едно ново Възраждане.

Ако искаш да направиш Възраждане в едно нещо, не би трябвало да започваш от долу да го правиш - от подрастващите да играят танци. Не, недейте да ги учите. Трябва да има има мощен артикул - като анасамбъл " Българе ". Правим един театър, 4000 зала на крайници и децата, които са в залата споделят - и ние желаеме като тия какички и батковци да танцуваме, споделя той.
 Атомна бомба за варненската аудитория дава обещание отбор Българе

Христо Димитров даде образец със самия себе си и своето детство, когато се записал да тренира щанги, единствено поради триумфите на Янко Русев. След като не тръгнал по стъпките на тежката атлетика, той се захванал с нещо, което обича – хореографията. Тъй като нямал опция да се изявя, решил да направи личен отбор. Така схванал друга житейска истина.

Тръгвам да изкачвам Еверест, въжетата ще ги намеря по пътя. Ако желаете да извършите нещо, би трябвало да тръгнете да го вършиме незабавно на момента, изяснява Христо Димитров.

Хореографът уточни, че поради незнанието си към оня миг е съумял да сътвори ансамбъла. Ако знаех какъв брой ще е мъчно – щях да се откажа, пошегува се Христо Димитров.
 Ансамбъл НФА

И това е отлично да не знаеш по какъв начин става.Просто тръгваш и то вземе, че стане, сподели той.

Преди дни на Христо Димитров публично бе връчено званието „ Почетен жител на град Шумен “.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР